Panzerotti iz friteze na vrući zrak

Panzerotti iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    10
  • Broj osoba
    8

Po želi premažite sa malo paradajz sosa i pecite u fritezi na vrući zrak na 160°C oko 10 minuta. Poslužite odmah.

Sastojci

Koraci

Ovi panzerotti iz friteze na vrući zrak idealna su kombinacija hrskavog tijesta i topljenog sira, savršeni za lagani ručak, večeru. Punjenje od paradajz sosa i mozzarelle donosi savršen spoj okusa, dok mekano tijesto daje neodoljivu teksturu.

Korak 1

U zdjelu dodajte toplo mlijeko i vodu.

Korak 2

Zatim dodajte brašno, so i kvasac.

Korak 3

Mijesite dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.

Korak 4

Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi na toplom mjestu, dok se tijesto ne odvostruči oko sat vremena.

Korak 5

U manju zdjelu dodajte paradajz sos i malo maslinovog ulja. Izmiješajte.

Korak 6

Tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova i oblikujte loptice.

Korak 7

Uzmite jednu lopticu i izvaljajte u obliku diska, debljine 3-4 mm.

Korak 8

Na sredinu stavite 1 kašiku paradajz sosa i namažite preko tijesta, ostavljajući ivice ne namazane.

Korak 9

Na jednu stranu stavite krišku mozzarelle.

Korak 10

Krajave namažite sa malo vode a zatim tijesto preklopite tako da dobijete polu mjesec. Krajeve pritisnite prstima ili viljuškom.

Korak 11

Na isti način pripremite i ostale.

Korak 12

Po želji premažite sa malo paradajz sosa i pecite u fritezi na vrući zrak na 160°C oko 10 minuta. Poslužite odmah.

Pogledajte još