- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Lagano

-
Priprema15 min
-
Kuhanje10
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Ovi panzerotti iz friteze na vrući zrak idealna su kombinacija hrskavog tijesta i topljenog sira, savršeni za lagani ručak, večeru. Punjenje od paradajz sosa i mozzarelle donosi savršen spoj okusa, dok mekano tijesto daje neodoljivu teksturu.
U zdjelu dodajte toplo mlijeko i vodu.
Zatim dodajte brašno, so i kvasac.
Mijesite dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi na toplom mjestu, dok se tijesto ne odvostruči oko sat vremena.
U manju zdjelu dodajte paradajz sos i malo maslinovog ulja. Izmiješajte.
Tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova i oblikujte loptice.
Uzmite jednu lopticu i izvaljajte u obliku diska, debljine 3-4 mm.
Na sredinu stavite 1 kašiku paradajz sosa i namažite preko tijesta, ostavljajući ivice ne namazane.
Na jednu stranu stavite krišku mozzarelle.
Krajave namažite sa malo vode a zatim tijesto preklopite tako da dobijete polu mjesec. Krajeve pritisnite prstima ili viljuškom.
Na isti način pripremite i ostale.
Po želji premažite sa malo paradajz sosa i pecite u fritezi na vrući zrak na 160°C oko 10 minuta. Poslužite odmah.
Panzerotti iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
Ovi panzerotti iz friteze na vrući zrak idealna su kombinacija hrskavog tijesta i topljenog sira, savršeni za lagani ručak, večeru. Punjenje od paradajz sosa i mozzarelle donosi savršen spoj okusa, dok mekano tijesto daje neodoljivu teksturu.

U zdjelu dodajte toplo mlijeko i vodu.

Zatim dodajte brašno, so i kvasac.

Mijesite dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.

Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi na toplom mjestu, dok se tijesto ne odvostruči oko sat vremena.

U manju zdjelu dodajte paradajz sos i malo maslinovog ulja. Izmiješajte.

Tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova i oblikujte loptice.

Uzmite jednu lopticu i izvaljajte u obliku diska, debljine 3-4 mm.

Na sredinu stavite 1 kašiku paradajz sosa i namažite preko tijesta, ostavljajući ivice ne namazane.

Na jednu stranu stavite krišku mozzarelle.

Krajave namažite sa malo vode a zatim tijesto preklopite tako da dobijete polu mjesec. Krajeve pritisnite prstima ili viljuškom.

Na isti način pripremite i ostale.

Po želji premažite sa malo paradajz sosa i pecite u fritezi na vrući zrak na 160°C oko 10 minuta. Poslužite odmah.