Patlidžan s mljevenim mesom

Patlidžan s mljevenim mesom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    1h
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 2

Patlidžan raspoloviti po dužini, a zatim svaku polovicu izrezati na tri jednaka dijela. Na dasku za rezanje staviti dva noža, a između patlidžan izrezanom stranom okrenutom prema dolje. Oštrim nožem zarezati komade patlidžana. Zarezane komade patlidžana dodati u zdjelu zajedno s 1 kašikom soli i 500 ml vode. Ostaviti da odstoji dok ne pripremite meso.

Korak 3

Glavicu luka oguliti i naribati ili sitno isjeckati. U zdjelu dodati luk, mljeveno meso, so mljevenu crvenu papriku i biber. Izmiješati. Zarezane dijelove patlidžana puniti mesom i redati u pekač.

Korak 4

U zdjelu dodati paradajz pastu, 1 malu kašiku soli, 1 malu kašiku mljevene crvene paprike, 1 malu kašiku bibera, ulje i 200 ml vode. Dobijenim umakom preliti punjene patlidžane. Peći 1h.

Korak 5

Po želji poslužiti uz pavlaku ili jogurt.

Pogledajte još