-
Priprema30 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati suhe sastojke: brašno, so i prašak za pecivo.
Izmiješati, a zatim dodati mokre sastojke: jaje, sirće, ulje i toplu vodu.
Miješati dok tijesto ne postane glatko.
Tijesto pokrriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji 1 h u frižideru.
Za to vrijeme napraviti punjenje.
Krompir oguliti, izrezati na manje komade i skuhati u slanoj vodi, zatim vodu ocjediti, a krompir zgnječiti.
Luk sitno isjeckati.
U tavi otopiti maslac.
Zatim dodati luk, mljeveno meso, so i čili prah.
Pržiti dok meso ne porumeni.
Maso zatim dodati krompiru i dobro izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 190°C.
U manjoj posudi izmješati jaje s vodom i uljem.
Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela.
Uzeti prvi dio i razvaljati u obliku pravougaonika.
Dužom stranicom jufke rasporediti polovicu punjenja.
Ostale tri stranice jufke premazati jajetom, a zatim zarolati.
Izrezati na 8 jednakih dijelova. Oblikovati tako da jedan rez dodiruje radnu površinu, a zatim pritisnuti odozgo i blago spljoštiti s rukom.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Isto uraditi i s drugim dijelom tijesta.
Peći oko 40 minuta.
Pecivo punjeno mljevenim mesom i krompirom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati suhe sastojke: brašno, so i prašak za pecivo.
Izmiješati, a zatim dodati mokre sastojke: jaje, sirće, ulje i toplu vodu.
Miješati dok tijesto ne postane glatko.
Tijesto pokrriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji 1 h u frižideru.
Za to vrijeme napraviti punjenje.
Krompir oguliti, izrezati na manje komade i skuhati u slanoj vodi, zatim vodu ocjediti, a krompir zgnječiti.
Luk sitno isjeckati.
U tavi otopiti maslac.
Zatim dodati luk, mljeveno meso, so i čili prah.
Pržiti dok meso ne porumeni.
Maso zatim dodati krompiru i dobro izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 190°C.
U manjoj posudi izmješati jaje s vodom i uljem.
Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela.
Uzeti prvi dio i razvaljati u obliku pravougaonika.
Dužom stranicom jufke rasporediti polovicu punjenja.
Ostale tri stranice jufke premazati jajetom, a zatim zarolati.
Izrezati na 8 jednakih dijelova. Oblikovati tako da jedan rez dodiruje radnu površinu, a zatim pritisnuti odozgo i blago spljoštiti s rukom.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Isto uraditi i s drugim dijelom tijesta.
Peći oko 40 minuta.