Pecivo punjeno mljevenim mesom i krompirom

Pecivo punjeno mljevenim mesom i krompirom
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati suhe sastojke: brašno, so i prašak za pecivo.

Korak 2

Izmiješati, a zatim dodati mokre sastojke: jaje, sirće, ulje i toplu vodu.

Korak 3

Miješati dok tijesto ne postane glatko.

Korak 4

Tijesto pokrriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji 1 h u frižideru.

Korak 5

Za to vrijeme napraviti punjenje.

Korak 6

Krompir oguliti, izrezati na manje komade i skuhati u slanoj vodi, zatim vodu ocjediti, a krompir zgnječiti.

Korak 7

Luk sitno isjeckati.

Korak 8

U tavi otopiti maslac.

Korak 9

Zatim dodati luk, mljeveno meso, so i čili prah.

Korak 10

Pržiti dok meso ne porumeni.

Korak 11

Maso zatim dodati krompiru i dobro izmiješati.

Korak 12

Pećnicu zagrijati na 190°C.

Korak 13

U manjoj posudi izmješati jaje s vodom i uljem.

Korak 14

Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela.

Korak 15

Uzeti prvi dio i razvaljati u obliku pravougaonika.

Korak 16

Dužom stranicom jufke rasporediti polovicu punjenja.

Korak 17

Ostale tri stranice jufke premazati jajetom, a zatim zarolati.

Korak 18

Izrezati na 8 jednakih dijelova. Oblikovati tako da jedan rez dodiruje radnu površinu, a zatim pritisnuti odozgo i blago spljoštiti s rukom.

Korak 19

Redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 20

Isto uraditi i s drugim dijelom tijesta.

Korak 21

Peći oko 40 minuta.

Pogledajte još