-
Priprema15 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašno, kvasac, šećer, so i toplu vodu. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Zdjelu s tijestom pokriti folijom, i ostaviti da nadolazi dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto podjeliti na 8 jednakih dijelova.
Od svakog dijela tijesta oblikovati uže tako da bude duplo veće od hrenovke, a zatim ga obmotati oko nje.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi 30-40 minuta na toplom mjestu.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
U manju zdjelu dodati jaje i vodu. Izmiješati. Premazati peciva.
Peći 15-20 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.
Pecivo s hrenovkama
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati brašno, kvasac, šećer, so i toplu vodu. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Zdjelu s tijestom pokriti folijom, i ostaviti da nadolazi dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto podjeliti na 8 jednakih dijelova.
Od svakog dijela tijesta oblikovati uže tako da bude duplo veće od hrenovke, a zatim ga obmotati oko nje.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi 30-40 minuta na toplom mjestu.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
U manju zdjelu dodati jaje i vodu. Izmiješati. Premazati peciva.
Peći 15-20 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.