-
Priprema15 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Tijesto: U zdjelu dodati toplu vodu, kvasac i šećer. Izmiješati i sačekati 5-10 minuta, da se kvasac aktivira.
Dodati 3 kašike maslinovog ulja, griz, kukuruzno brašno, brašno i so. Miješati dok se ne formira glatko tijesto.
Zdjelu s tijestom pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1h.
Punjenje: U zdjelu dodati krem sir, edamer i suhi paradajz. Izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Tijesto podjeliti na 4 jednaka dijela.
Radnu površinu posuti grizom.
Razvaljati tijesto tako da bude dijametra 20 cm.
Na polovicu svakog staviti 1/4 punjenja, krajeve namazati s malo vode i preklopiti kao polumjesec.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati maslinovim uljem.
Peći 20-25 minuta.
Poslužiti toplo.
Pecivo sa suhim paradajzom
Sastojci
Follow The Directions
Tijesto: U zdjelu dodati toplu vodu, kvasac i šećer. Izmiješati i sačekati 5-10 minuta, da se kvasac aktivira.
Dodati 3 kašike maslinovog ulja, griz, kukuruzno brašno, brašno i so. Miješati dok se ne formira glatko tijesto.
Zdjelu s tijestom pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1h.
Punjenje: U zdjelu dodati krem sir, edamer i suhi paradajz. Izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Tijesto podjeliti na 4 jednaka dijela.
Radnu površinu posuti grizom.
Razvaljati tijesto tako da bude dijametra 20 cm.
Na polovicu svakog staviti 1/4 punjenja, krajeve namazati s malo vode i preklopiti kao polumjesec.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati maslinovim uljem.
Peći 20-25 minuta.
Poslužiti toplo.