Pecivo sa suhim paradajzom

Pecivo sa suhim paradajzom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Tijesto: U zdjelu dodati toplu vodu, kvasac i šećer. Izmiješati i sačekati 5-10 minuta, da se kvasac aktivira.

Korak 2

Dodati 3 kašike maslinovog ulja, griz, kukuruzno brašno, brašno i so. Miješati dok se ne formira glatko tijesto.

Korak 3

Zdjelu s tijestom pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1h.

Korak 4

Punjenje: U zdjelu dodati krem sir, edamer i suhi paradajz. Izmiješati.

Korak 5

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 6

Tijesto podjeliti na 4 jednaka dijela.

Korak 7

Radnu površinu posuti grizom.

Korak 8

Razvaljati tijesto tako da bude dijametra 20 cm.

Korak 9

Na polovicu svakog staviti 1/4 punjenja, krajeve namazati s malo vode i preklopiti kao polumjesec.

Korak 10

Redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 11

Premazati maslinovim uljem.

Korak 12

Peći 20-25 minuta.

Korak 13

Poslužiti toplo.

Pogledajte još