Penne tjestenina s pradajzom, tunom i vrhnjem za kuhanje

Penne tjestenina s pasiranim pradajzom, tunom i vrhnjem za kuhanje
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    10 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Penne rigate skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

Korak 2

U dubokoj tavi zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dodajte luk i pržite dok ne porumeni, a zaim dodajte paradajz i 120 ml vode u kojoj se pasta kuhala i kuhajte oko 5 minuta.

Korak 3

Dodajte ocijeđenu tunu i kuhajte još 1-2 minute. Po želji začinite biberom i soli.

Korak 4

I za kraj dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte dok se ne sjedini.

Korak 5

Dodajte ocijeđenu tjesteninu i kuhajte još nekoliko minuta. Dodajte listove svježeg bosiljka i vaša pasta je spremna za sto!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!