-
Priprema10 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Penne rigate skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
U dubokoj tavi zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dodajte luk i pržite dok ne porumeni, a zaim dodajte paradajz i 120 ml vode u kojoj se pasta kuhala i kuhajte oko 5 minuta.
Dodajte ocijeđenu tunu i kuhajte još 1-2 minute. Po želji začinite biberom i soli.
I za kraj dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte dok se ne sjedini.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu i kuhajte još nekoliko minuta. Dodajte listove svježeg bosiljka i vaša pasta je spremna za sto!
Penne tjestenina s pradajzom, tunom i vrhnjem za kuhanje
Sastojci
Follow The Directions
Penne rigate skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
U dubokoj tavi zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dodajte luk i pržite dok ne porumeni, a zaim dodajte paradajz i 120 ml vode u kojoj se pasta kuhala i kuhajte oko 5 minuta.
Dodajte ocijeđenu tunu i kuhajte još 1-2 minute. Po želji začinite biberom i soli.
I za kraj dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte dok se ne sjedini.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu i kuhajte još nekoliko minuta. Dodajte listove svježeg bosiljka i vaša pasta je spremna za sto!
Ocijeni