-
Priprema10 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Penne tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte bijeli luk i đumbir. Po želji začinite biberom i solju i dinstajte 1-2 minute.
Zatim dodajte med i 30 ml vode. Izmiješajte.
Dodajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte dok ne zavri.
Tjesteninu ocijedite i dodajte u tavu zajedno sa krem sirom. Dobro izmiješajte.
Skinite sa kola i dodajte kopar i peršun. Izmiješajte.
Tjesteninu poslužite sa dimljenim lososom.
Penne tjestenina sa dimljenim lososom
Sastojci
Follow The Directions
Penne tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte bijeli luk i đumbir. Po želji začinite biberom i solju i dinstajte 1-2 minute.
Zatim dodajte med i 30 ml vode. Izmiješajte.
Dodajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte dok ne zavri.
Tjesteninu ocijedite i dodajte u tavu zajedno sa krem sirom. Dobro izmiješajte.
Skinite sa kola i dodajte kopar i peršun. Izmiješajte.
Tjesteninu poslužite sa dimljenim lososom.
Ocijeni