-
Priprema15 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Pide – turska neodoljiva pizza
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašno, kvasac, šećer, so, ulje i vodu. Izmiješati. Ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.
U međuvremenu u drugu zdjelu dodati sitni isjeckan luk, naribanu gaudu, komadiće feta sira i majčinu dušicu. Izmiješati. Ukoliko želite možete po želji posoliti (mada je feta sir već dovoljno slan).
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Tijesto podijeliti na 8 jednakih dijelova i razvaljati ovalno.
Na sredinu stavljajte punjenje, a sa strana zatvorite.
Pleh obložite papirom za pečenje i poredajte pide, ostavljajući između razmaka.
Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim premažite jajetom koje ste prethodno izmiješali s jednom kašikom vode.
Peći 15-20 minuta.
Nakon što izvadite iz pećnice, pide pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 5-10 minuta, a zatim poslužite.
Pide sa sirom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati brašno, kvasac, šećer, so, ulje i vodu. Izmiješati. Ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.
U međuvremenu u drugu zdjelu dodati sitni isjeckan luk, naribanu gaudu, komadiće feta sira i majčinu dušicu. Izmiješati. Ukoliko želite možete po želji posoliti (mada je feta sir već dovoljno slan).
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Tijesto podijeliti na 8 jednakih dijelova i razvaljati ovalno.
Na sredinu stavljajte punjenje, a sa strana zatvorite.
Pleh obložite papirom za pečenje i poredajte pide, ostavljajući između razmaka.
Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim premažite jajetom koje ste prethodno izmiješali s jednom kašikom vode.
Peći 15-20 minuta.
Nakon što izvadite iz pećnice, pide pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 5-10 minuta, a zatim poslužite.