-
Priprema15 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
U multipraktik dodajte paradajz, papriku, čili i luk. Miksajte dok povrće ne bude sitno, a zatim ocijedite na cijediljku kako vaša pasta ne bi bila previše vodenasta.
U zdjelu dodajte paradajz pastu, čili pastu, maslinovo ulje, pekmez od nara, sok od limuna, dimljenu slatku papriku, sumak, so i mentu. Izmiješajte.
Dodajte ocijeđanu pastu od povrća i peršun. Dobro izmiješajte.
Prebacite na tanjir i poslužite.
Pikantna turska salata – Acılı Ezme
Sastojci
Follow The Directions
U multipraktik dodajte paradajz, papriku, čili i luk. Miksajte dok povrće ne bude sitno, a zatim ocijedite na cijediljku kako vaša pasta ne bi bila previše vodenasta.
U zdjelu dodajte paradajz pastu, čili pastu, maslinovo ulje, pekmez od nara, sok od limuna, dimljenu slatku papriku, sumak, so i mentu. Izmiješajte.
Dodajte ocijeđanu pastu od povrća i peršun. Dobro izmiješajte.
Prebacite na tanjir i poslužite.
Ocijeni