Pilav s grožđicama

Pilav s grožđicama
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    6

Ako želite prilog koji nije samo ukusan nego i poseban, onda je pilav s grožđicama i pinjolima pravi izbor. 
Kremasta riža, slatkaste grožđice i hrskavi pinjoli stvaraju savršenu harmoniju ukusa – baš onako kako to radi mediteranska kuhinja. Ovo jelo se priprema brzo, a na stolu izgleda raskošno i aromatično.
Poslužite ga uz meso ili ribu, ili jednostavno uživajte u njemu kao laganom glavnom obroku. Jednostavan za pripremu, a bogat okusom – pilav koji ostavlja utisak! 💛

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijte na 200°C.

Korak 2

U tavi otopite 50 g maslaca.

Korak 3

Dodajte luk i pržite dok luk ne omekša.

Korak 4

Luku dodajte rižu i pržite još 2-3 minute.

Korak 5

Zatim dodajte ocijeđene grožđice, pinjole i po želji dodajte soli i bibera. Izmiješajte. Zatim prebacite u pekač i ulijte povrtni temeljac.

Korak 6

Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici otprilike 12 minuta.

Korak 7

Izvadite iz pećnice i poslužite sa preostalim maslacem.

Pogledajte još