
-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba6
Ako želite prilog koji nije samo ukusan nego i poseban, onda je pilav s grožđicama i pinjolima pravi izbor.
Kremasta riža, slatkaste grožđice i hrskavi pinjoli stvaraju savršenu harmoniju ukusa – baš onako kako to radi mediteranska kuhinja. Ovo jelo se priprema brzo, a na stolu izgleda raskošno i aromatično.
Poslužite ga uz meso ili ribu, ili jednostavno uživajte u njemu kao laganom glavnom obroku. Jednostavan za pripremu, a bogat okusom – pilav koji ostavlja utisak! 💛
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijte na 200°C.
U tavi otopite 50 g maslaca.
Dodajte luk i pržite dok luk ne omekša.
Luku dodajte rižu i pržite još 2-3 minute.
Zatim dodajte ocijeđene grožđice, pinjole i po želji dodajte soli i bibera. Izmiješajte. Zatim prebacite u pekač i ulijte povrtni temeljac.
Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici otprilike 12 minuta.
Izvadite iz pećnice i poslužite sa preostalim maslacem.
Pilav s grožđicama
Sastojci
Follow The Directions

Pećnicu zagrijte na 200°C.

U tavi otopite 50 g maslaca.

Dodajte luk i pržite dok luk ne omekša.

Luku dodajte rižu i pržite još 2-3 minute.

Zatim dodajte ocijeđene grožđice, pinjole i po želji dodajte soli i bibera. Izmiješajte. Zatim prebacite u pekač i ulijte povrtni temeljac.

Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici otprilike 12 minuta.

Izvadite iz pećnice i poslužite sa preostalim maslacem.