-
Priprema10 min
-
Kuhanje40 min
Sastojci
Koraci
U šerpu dodati tikvicu, luk, bijeli luk, pileći temeljac, vodu, biber i so.
Nakon što zavri kuhati 15 minuta ili dok tikvica ne omekša.
Skinuti s kola i dodati mlijeko. Izmiješati uz pomoć blendera.
U šerpi otopiti maslac. Dodati mrkvu i celer. Pržiti 4-5 minuta dok povrće ne omekša.
Dodati piletinu i papriku. Pržiti još nekoliko minuta.
Zatim dodati izblendano povrće i smrznuti grašak.
Kuhati još 10-15 minuta.
Pileća krem supa
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodati tikvicu, luk, bijeli luk, pileći temeljac, vodu, biber i so.
Nakon što zavri kuhati 15 minuta ili dok tikvica ne omekša.
Skinuti s kola i dodati mlijeko. Izmiješati uz pomoć blendera.
U šerpi otopiti maslac. Dodati mrkvu i celer. Pržiti 4-5 minuta dok povrće ne omekša.
Dodati piletinu i papriku. Pržiti još nekoliko minuta.
Zatim dodati izblendano povrće i smrznuti grašak.
Kuhati još 10-15 minuta.