Pileća prsa s parmezanom

Pileća prsa s parmezanom
  • Priprema
    5 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pileća prsa začiniti biberom i soli.

Korak 2

U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati pileća prsa.

Korak 3

Pržiti s jedne strane 5-6 minuta, a zatim okrenuti i pržiti s druge strane još toliko.

Korak 4

Pileća prsa izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.

Korak 5

Smanjiti temperaturu.

Korak 6

U tavu dodati bijeli luk i inćun, pržiti 30 sekundi a zatim miješajući dodati vrhnje za kuhanje i senf.

Korak 7

Nakon što zavri dodati parmezan, origano, koricu i sok od limuna.

Korak 8

Vratiti nazad u tavu pileća prsa.

Korak 9

Pokriti i kuhati još 8-10 minuta.

Korak 10

Poslužiti uz rižu i salatu.

Pogledajte još