-
Priprema35 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Pileći file izrezati na kockice i dodati u zdjelu zajedno sa maslinovim uljem, tandori masalom, soli i biberom. Ostaviti da se marinira najmanje 30 minuta.
Ukoliko je rukola previše krupna, izrezati je na manje komade, a cherry paradajz u zavisnosti od veličine, rezati na polovice ili na četvrtine.
Zagrijati tavu. Pržiti piletinu dok ne porumeni sa svih strana.
U zdjelu dodati povrće, piletinu i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Po želji još posoliti i izmiješati.
Servirati u tanjire, posuti ribanim parmezanom i poslužiti.
Pileća salata
Sastojci
Follow The Directions
Pileći file izrezati na kockice i dodati u zdjelu zajedno sa maslinovim uljem, tandori masalom, soli i biberom. Ostaviti da se marinira najmanje 30 minuta.
Ukoliko je rukola previše krupna, izrezati je na manje komade, a cherry paradajz u zavisnosti od veličine, rezati na polovice ili na četvrtine.
Zagrijati tavu. Pržiti piletinu dok ne porumeni sa svih strana.
U zdjelu dodati povrće, piletinu i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Po želji još posoliti i izmiješati.
Servirati u tanjire, posuti ribanim parmezanom i poslužiti.