Pileća salata s avokadom, kruškom i brusnicom

Pileća salata s avokadom, kruškom i brusnicom recept
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    10 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Korak 1

Zagrijati pećnicu na 180°C.

Korak 2

Pileći file pouljiti s 2 kašike ulja i začiniti biberom i soli.

Korak 3

Peći oko 10 minuta.

Korak 4

Izvaditi iz pećnice. Ostaviti piletinu da odstoji najmanje 5 minuta, a zatim je izrezati na kriške.

Korak 5

Indijski orah isjeckati. Krušku izrezati na kocke, a avokado na kriške.

Korak 6

Piletinu servirati s jedne strane tanjira, avokado s druge, a na sredinu rasporediti krušku, indijski orah, brusnicu i plavi sir.

Korak 7

U manju zdjelu dodati ekstra djevičanko maslinovo ulje, sirće i senf. Izmiješati.

Korak 8

Preliti dresingom i poslužiti.

Pogledajte još