-
Priprema10 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Marinada: U zdjelu dodati maslinovo ulje, papriku, kumin, so i biber. Izmiješati.
Dodati pileća prsa. Ostaviti da se mariniraju najmanje 15 minuta.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Peći 20-25 minuta, dužina pečenja zavisi od veličine pilećih prsa.
Dresing: U manju zdjelu dodati tahini, sok od limuna i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Izmiješati.
Na dva tanjira ravnomjerno rasporediti kristal salatu, polovice cherry paradajza i kriške krastavca. Na sredinu staviti pečena pileća prsa. Preliti dresingom i poslužiti.
Pileća salata s tahinijem
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Marinada: U zdjelu dodati maslinovo ulje, papriku, kumin, so i biber. Izmiješati.
Dodati pileća prsa. Ostaviti da se mariniraju najmanje 15 minuta.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Peći 20-25 minuta, dužina pečenja zavisi od veličine pilećih prsa.
Dresing: U manju zdjelu dodati tahini, sok od limuna i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Izmiješati.
Na dva tanjira ravnomjerno rasporediti kristal salatu, polovice cherry paradajza i kriške krastavca. Na sredinu staviti pečena pileća prsa. Preliti dresingom i poslužiti.