Pileća salata s tahinijem

Pileća salata
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 2

Marinada: U zdjelu dodati maslinovo ulje, papriku, kumin, so i biber. Izmiješati.

Korak 3

Dodati pileća prsa. Ostaviti da se mariniraju najmanje 15 minuta.

Korak 4

Pleh obložiti papirom za pečenje. Peći 20-25 minuta, dužina pečenja zavisi od veličine pilećih prsa.

Korak 5

Dresing: U manju zdjelu dodati tahini, sok od limuna i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Izmiješati.

Korak 6

Na dva tanjira ravnomjerno rasporediti kristal salatu, polovice cherry paradajza i kriške krastavca. Na sredinu staviti pečena pileća prsa. Preliti dresingom i poslužiti.

Pogledajte još