-
Priprema20 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U zdjeli izmiješajte ulje, 1/2 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera, bijeli luk u prahu i dimljenu slatku papriku.
Marinadu umasirajte u pileći file. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira 1 sat.
Zagrijte tavu na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte pileći file i pecite sa svake strane 4-5 minuta, ili dok ne bude potpuno pečeno.
Skinite s kola i ostavite piletinu da se hladi, a zatim izrežite na kockice.
U zdjelu dodajte isjeckanu jabuku, peršun, zelenu salatu, pinjole, brusnicu i piletinu.
Dresing: U manjoj zdjeli izmiješajte majonezu, grčki jogurt, senf, sok od limuna i po želji bibera i soli.
Dodajte dresing u salatu, izmiješajte i poslužite.
Pileća salata sa jabukom i pinjolima
Sastojci
Follow The Directions
U zdjeli izmiješajte ulje, 1/2 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera, bijeli luk u prahu i dimljenu slatku papriku.
Marinadu umasirajte u pileći file. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira 1 sat.
Zagrijte tavu na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte pileći file i pecite sa svake strane 4-5 minuta, ili dok ne bude potpuno pečeno.
Skinite s kola i ostavite piletinu da se hladi, a zatim izrežite na kockice.
U zdjelu dodajte isjeckanu jabuku, peršun, zelenu salatu, pinjole, brusnicu i piletinu.
Dresing: U manjoj zdjeli izmiješajte majonezu, grčki jogurt, senf, sok od limuna i po želji bibera i soli.
Dodajte dresing u salatu, izmiješajte i poslužite.
Ocijeni