Pileća salata sa jabukom i pinjolima

Pileća salata sa jabukom i pinjolima
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjeli izmiješajte ulje, 1/2 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera, bijeli luk u prahu i dimljenu slatku papriku.

Korak 2

Marinadu umasirajte u pileći file. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira 1 sat.

Korak 3

Zagrijte tavu na srednje jakoj temperaturi.

Korak 4

Dodajte pileći file i pecite sa svake strane 4-5 minuta, ili dok ne bude potpuno pečeno.

Korak 5

Skinite s kola i ostavite piletinu da se hladi, a zatim izrežite na kockice.

Korak 6

U zdjelu dodajte isjeckanu jabuku, peršun, zelenu salatu, pinjole, brusnicu i piletinu.

Korak 7

Dresing: U manjoj zdjeli izmiješajte majonezu, grčki jogurt, senf, sok od limuna i po želji bibera i soli.

Korak 8

Dodajte dresing u salatu, izmiješajte i poslužite.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!