- Kuhinja: Mediteranska
- Težina: Lagano
-
Priprema10 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Pileći file začinite solju i biberom.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
U tavi na srednje jakoj tempraturi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Pržite pileći file dok ne porumeni s obje strane.
Izvadite piletinu iz tave i stavite u pekač.
Pecite 15-20 minuta ili dok unutrašnja tempratura pilećeg filea ne bude oko 75°C.
Kada se piletina ispeče. izvadite iz pećnice i sačekajte 10 minuta a zatim izrežite na kriške.
Na tanjire rasporedite špinat. Preko dodajte isjeckani paradajz, masline i narezanu piletinu.
Pouljite maslinovim uljem i po želji još začinite biberom i solju.
Pileća salata sa maslinama i špinatom
Sastojci
Follow The Directions
Pileći file začinite solju i biberom.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
U tavi na srednje jakoj tempraturi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Pržite pileći file dok ne porumeni s obje strane.
Izvadite piletinu iz tave i stavite u pekač.
Pecite 15-20 minuta ili dok unutrašnja tempratura pilećeg filea ne bude oko 75°C.
Kada se piletina ispeče. izvadite iz pećnice i sačekajte 10 minuta a zatim izrežite na kriške.
Na tanjire rasporedite špinat. Preko dodajte isjeckani paradajz, masline i narezanu piletinu.
Pouljite maslinovim uljem i po želji još začinite biberom i solju.
Ocijeni