-
Priprema10 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U šerpi otopiti maslac.
Dodati luk, celer i mrkvu.
Kuhati uz povremeno miješanje 3-4 minute, ili dok povrće ne omekša.
Dodati bijeli luk i kuhati još 30 sekundi.
Dodati brašno i kuhati miješajući 1 minutu.
Dodati krompir, temeljac, pileće karabatke.
Izmiješati i poklopiti.
Nakon što zavri kuhati 10-15 minuta ili dok piletina ne dostigne unutrašnju temperaturu 73°C.
Kada piletina bude kuhana, izvaditi je, izrezati i vratiti nazad u šerpu.
Dodati brokule i grašak. Kuhati 4-5 minuta.
Dodati vrhnje za kuhanje. Po želji bibera i soli.
Sačekati da zavri, skinuti s kola i poslužiti odmah. Prijatno!
Pileća supa s mrkvom i brokulama
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi otopiti maslac.
Dodati luk, celer i mrkvu.
Kuhati uz povremeno miješanje 3-4 minute, ili dok povrće ne omekša.
Dodati bijeli luk i kuhati još 30 sekundi.
Dodati brašno i kuhati miješajući 1 minutu.
Dodati krompir, temeljac, pileće karabatke.
Izmiješati i poklopiti.
Nakon što zavri kuhati 10-15 minuta ili dok piletina ne dostigne unutrašnju temperaturu 73°C.
Kada piletina bude kuhana, izvaditi je, izrezati i vratiti nazad u šerpu.
Dodati brokule i grašak. Kuhati 4-5 minuta.
Dodati vrhnje za kuhanje. Po želji bibera i soli.
Sačekati da zavri, skinuti s kola i poslužiti odmah. Prijatno!