Pileća supa s pastom

Pileća supa s pastom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    6

Domaća pileća supa osim što je zdrava ima i nevjerovatan okus.
Ovo je jedna od najednostavnijih supa za napraviti, a namirnice za njenu pripremu su jeftine.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Povrće po želji isjeckati na manje komade.

Korak 2

U šerpi zagrijati maslinovo ulje.

Korak 3

Dodati luk, mrkvu i celer.

Korak 4

Pržiti oko 5 minuta ili dok povrće ne omekša.

Korak 5

Zatim dodati bijeli luk i majčinu dušicu. Pržiti još jednu minutu.

Korak 6

Dodati vodu i sačekati da zavri.

Korak 7

Nakon što zavri dodati so, biber i piletinu. Kuhati oko 30 minuta.

Korak 8

Ukoliko bude potrebno dodati još vode.

Korak 9

Nakon 30 minuta izvaditi piletinu na tanjir, a u temeljac dodajte pastu. Kuhajte koliko piše na pakovanju.

Korak 10

Za to vrijeme izvaditi kosti i piletinu izrezati na manje komade.

Korak 11

Kada se pasta skuha, vratite piletinu nazad u šerpu.

Korak 12

Izmiješajte i poslužite. Prijatno.

Pogledajte još