-
Priprema15 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba6
Domaća pileća supa osim što je zdrava ima i nevjerovatan okus.
Ovo je jedna od najednostavnijih supa za napraviti, a namirnice za njenu pripremu su jeftine.
Sastojci
Koraci
Povrće po želji isjeckati na manje komade.
U šerpi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati luk, mrkvu i celer.
Pržiti oko 5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Zatim dodati bijeli luk i majčinu dušicu. Pržiti još jednu minutu.
Dodati vodu i sačekati da zavri.
Nakon što zavri dodati so, biber i piletinu. Kuhati oko 30 minuta.
Ukoliko bude potrebno dodati još vode.
Nakon 30 minuta izvaditi piletinu na tanjir, a u temeljac dodajte pastu. Kuhajte koliko piše na pakovanju.
Za to vrijeme izvaditi kosti i piletinu izrezati na manje komade.
Kada se pasta skuha, vratite piletinu nazad u šerpu.
Izmiješajte i poslužite. Prijatno.
Pileća supa s pastom
Sastojci
Follow The Directions
Povrće po želji isjeckati na manje komade.
U šerpi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati luk, mrkvu i celer.
Pržiti oko 5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Zatim dodati bijeli luk i majčinu dušicu. Pržiti još jednu minutu.
Dodati vodu i sačekati da zavri.
Nakon što zavri dodati so, biber i piletinu. Kuhati oko 30 minuta.
Ukoliko bude potrebno dodati još vode.
Nakon 30 minuta izvaditi piletinu na tanjir, a u temeljac dodajte pastu. Kuhajte koliko piše na pakovanju.
Za to vrijeme izvaditi kosti i piletinu izrezati na manje komade.
Kada se pasta skuha, vratite piletinu nazad u šerpu.
Izmiješajte i poslužite. Prijatno.