-
Priprema20 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U pretisu zagrijati maslinovo ulje. Dodati piletinu.
Zapeći s obje strane.
Dodati luk, bijeli luk, so, biber i vodu.
Zatvoriti pretis i kuhati na visokom pritisku 15 minuta.
Izvaditi piletinu iz pretisa izrezati je na kockice ili raskomadati uz pomoć dvije viljuške.
U šerpi otopiti maslac.
Dodati piletinu i pržiti 1-2 minute.
Zatim dodati orzo i izmiješati.
Dodati paradajz pastu, paradajz pire i vodu u kojoj se kuhala piletina.
Izmiješati.
Nakon što zavri kuhati oko 10 minuta na niskoj temperaturi.
Pileća supa sa orzom
Sastojci
Follow The Directions
U pretisu zagrijati maslinovo ulje. Dodati piletinu.
Zapeći s obje strane.
Dodati luk, bijeli luk, so, biber i vodu.
Zatvoriti pretis i kuhati na visokom pritisku 15 minuta.
Izvaditi piletinu iz pretisa izrezati je na kockice ili raskomadati uz pomoć dvije viljuške.
U šerpi otopiti maslac.
Dodati piletinu i pržiti 1-2 minute.
Zatim dodati orzo i izmiješati.
Dodati paradajz pastu, paradajz pire i vodu u kojoj se kuhala piletina.
Izmiješati.
Nakon što zavri kuhati oko 10 minuta na niskoj temperaturi.