-
Priprema30 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Marinada: U veću zdjelu dodati pileći file izrezan na kockice, sok od limuna, grčki jogurt, 30 ml suncokretovog ulja, 1 malu kašiku soli, bijeli luk, 1 malu kašiku garam masale, 1 malu kašiku kurkume, 1/2 male kašike kumina i 1 malu kašiku paprike. Izmiješati.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se marinira najmanje 2 h ili preko noći.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporediti piletinu.
Peći oko 15 minuta.
Umak: U dubokoj tavi zagrijati 45 ml suncokretovog ulja.
Dodati luk i pržiti 5-6 minuta, dok ne počne poprimati zlatnu boju.
Zatim dodati 1 malu kašiku garam masale, 1/2 male kašike kumina, 1 malu kašiku kurkume, 1 malu kašiku paprike i 1 malu kašiku soli. Pržiti 30 sekundi, a zatim dodati paradajz sos i vodu. Izmiješati.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati 15-20 minuta.
Dodati vrhnje za kuhanje i pečenu piletinu. Kuhati još 5-6 minuta.
Poslužiti uz rižu ili naan.
Pileća tika masala
Sastojci
Follow The Directions
Marinada: U veću zdjelu dodati pileći file izrezan na kockice, sok od limuna, grčki jogurt, 30 ml suncokretovog ulja, 1 malu kašiku soli, bijeli luk, 1 malu kašiku garam masale, 1 malu kašiku kurkume, 1/2 male kašike kumina i 1 malu kašiku paprike. Izmiješati.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se marinira najmanje 2 h ili preko noći.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporediti piletinu.
Peći oko 15 minuta.
Umak: U dubokoj tavi zagrijati 45 ml suncokretovog ulja.
Dodati luk i pržiti 5-6 minuta, dok ne počne poprimati zlatnu boju.
Zatim dodati 1 malu kašiku garam masale, 1/2 male kašike kumina, 1 malu kašiku kurkume, 1 malu kašiku paprike i 1 malu kašiku soli. Pržiti 30 sekundi, a zatim dodati paradajz sos i vodu. Izmiješati.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati 15-20 minuta.
Dodati vrhnje za kuhanje i pečenu piletinu. Kuhati još 5-6 minuta.
Poslužiti uz rižu ili naan.