Pileće rolnice

Pileće rolnice
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    20

Sastojci

Koraci

Korak 1

U tavi zagrijati maslinovo ulje.

Korak 2

Dodati piletinu, luk, bijeli luk, papriku, 1/4 male kašike bijelog luka u granulama i 1/4 male kašike soli.

Korak 3

Pržiti 5-6 minuta. Skinuti s vatre i sačekati da se skroz ohladi.

Korak 4

U zdjelu dodati piletinu, krem sir, feta sir, koricu i sok od limuna. Izmiješati.

Korak 5

Kriškama hljeba odstraniti koru.

Korak 6

U multipraktik dodati kore od hljeba, suhi origano, papriku, 1/4 male kašike bijelog luka u granulama i parmzan. Pulsirati dok ne dobijete mrvičastu smjesu.

Korak 7

Uz pomoć oklagije razvaljati kriške hljeba.

Korak 8

Svaku krišku namazati senfom a zatim dodati jednu kašiku punjenja i zarolati.

Korak 9

Rolnice umakati u mlijeko, a zatim u mrvice.

Korak 10

Redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 11

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 12

Peći 15-20 minuta.

Pogledajte još