Pileće šnicle iz friteze na vrući zrak

Pileće šnicle iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    13 min
  • Broj osoba
    8

Naučite kako da napravite najbolje šnicle od piletine – hrskave izvana, mekane i sočne iznutra. Ako tražite jeftino jelo koje će se svidjeti Vašoj djeci i porodici, ovaj recept je za Vas. Ovaj recept možete napraviti i ako nemate fritezu na vrući zrak. U velikoj tavi zagrijte ulje. Kada se ulje dovoljno zagrije, dodajte pileću šniclu i pržite dok ne bude zlatno smeđe boje, oko 3-4 minute sa svake strane.

Pileće šnicle iz friteze na vrući zrak

Sastojci

Koraci

Korak 1

Svaki pileći file prerežite na dva dijela. Stavite komad pilećeg filea između dva lista plastične folije. Upotrijebite čekić ili oklagiju da stanjite piletinu tako da bude oko 1/2 cm debljine.

Korak 2

Pileći file začinite solju i biberom. Ostavite sa srane.

Korak 3

U jedan tanjir naspite brašno, u drugom umutite jaja sa senfom, a u trećem pomiješajte panko mrvice, so i biber.

Korak 4

Počnite tako što ćete piletinu prvo uvaljati u brašno, otresite višak, zatim umočite u smjesu od jaja, pa uvaljajte u krušne mrvice.

Korak 5

Fritezu na vrući zrak zagrijte na 190°C.

Korak 6

Pileće šnicle pecite ukupno 13-15 minuta.

Korak 7

Pratite nas na Instagramu njam.ba za još recepata iz friteze na vrući zrak i ne zaboravite ostaviti komentar i podijeliti recept sa svojim prijateljima.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!