-
Priprema20 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte pileći file, luk, 4 kašike ulja, 1 malu kašiku soli i biber. Izmiješajte.
U drugu zdjelu dodajte jogurt, 60 ml ulja, kiselu vodu, bjelance i 1/2 male kašike soli. Izmiješajte.
Na radnu površinu stavite 1 jufku, premažite smjesom od jogurta, zatim stavite drugu jufku i opet premažite.
Dužom stranicom rasporedite piletinu i zarolajte.
Ponovite postupak i sa preostalim jufkama.
Redajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Izrežite na željenu veličinu.
Premažite žumancem, a zatim pospite susamom.
Pecite na 180°C - 35 minuta.
Pileći burek sa gotovim jufkama
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte pileći file, luk, 4 kašike ulja, 1 malu kašiku soli i biber. Izmiješajte.
U drugu zdjelu dodajte jogurt, 60 ml ulja, kiselu vodu, bjelance i 1/2 male kašike soli. Izmiješajte.
Na radnu površinu stavite 1 jufku, premažite smjesom od jogurta, zatim stavite drugu jufku i opet premažite.
Dužom stranicom rasporedite piletinu i zarolajte.
Ponovite postupak i sa preostalim jufkama.
Redajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Izrežite na željenu veličinu.
Premažite žumancem, a zatim pospite susamom.
Pecite na 180°C - 35 minuta.
Ocijeni