-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Bijeli luk isjeckajte, piletinu izrežite na manje komade, a edamer naribajte.
U tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati piletinu. Pržiti dok piletina ne porumeni.
U šerpi otopiti maslac. Dodati bijeli luk i pržiti 1 minut.
Dodati brašno, miješati dok se ne sjedini s maslacom i bijelim lukom.
Lagano dodati pileći temeljac i mlijeko. Prilikom dodavanja temeljca u mlijeka dobro miješati kako se ne bi formirale grudvice.
Nakon što zavri kuhati još koji minut, dok umak ne postane gust.
Dodati 150 g naribanog edamera, biber i so. Izmiješati.
Pastu pripremite prema uputstvu na pakovanju, ocijedite i dodajte umaku.
Zatim dodati piletinu i cvjetove brokule. Dobro izmješati.
Pola smjese izliti u pekač, posuti s 50 g naribanog edamera, zatim izliti ostatak i posuti preostalim edamerom.
Peći oko 20 minuta. Prijatno!
Pileći casserole
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Bijeli luk isjeckajte, piletinu izrežite na manje komade, a edamer naribajte.
U tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati piletinu. Pržiti dok piletina ne porumeni.
U šerpi otopiti maslac. Dodati bijeli luk i pržiti 1 minut.
Dodati brašno, miješati dok se ne sjedini s maslacom i bijelim lukom.
Lagano dodati pileći temeljac i mlijeko. Prilikom dodavanja temeljca u mlijeka dobro miješati kako se ne bi formirale grudvice.
Nakon što zavri kuhati još koji minut, dok umak ne postane gust.
Dodati 150 g naribanog edamera, biber i so. Izmiješati.
Pastu pripremite prema uputstvu na pakovanju, ocijedite i dodajte umaku.
Zatim dodati piletinu i cvjetove brokule. Dobro izmješati.
Pola smjese izliti u pekač, posuti s 50 g naribanog edamera, zatim izliti ostatak i posuti preostalim edamerom.
Peći oko 20 minuta. Prijatno!