Pileći casserole

Pileći casserole
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 2

Bijeli luk isjeckajte, piletinu izrežite na manje komade, a edamer naribajte.

Korak 3

U tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati piletinu. Pržiti dok piletina ne porumeni.

Korak 4

U šerpi otopiti maslac. Dodati bijeli luk i pržiti 1 minut.

Korak 5

Dodati brašno, miješati dok se ne sjedini s maslacom i bijelim lukom.

Korak 6

Lagano dodati pileći temeljac i mlijeko. Prilikom dodavanja temeljca u mlijeka dobro miješati kako se ne bi formirale grudvice.

Korak 7

Nakon što zavri kuhati još koji minut, dok umak ne postane gust.

Korak 8

Dodati 150 g naribanog edamera, biber i so. Izmiješati.

Korak 9

Pastu pripremite prema uputstvu na pakovanju, ocijedite i dodajte umaku.

Korak 10

Zatim dodati piletinu i cvjetove brokule. Dobro izmješati.

Korak 11

Pola smjese izliti u pekač, posuti s 50 g naribanog edamera, zatim izliti ostatak i posuti preostalim edamerom.

Korak 12

Peći oko 20 minuta. Prijatno!

Pogledajte još