Pileći curry

Pileći curry
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati pileća prsa, 1/2 male kašike soli, 1/2 male kašike kumina, 1/4 male kašike kurkume, biber i papriku.

Korak 2

Izmiješati i ostaviti da se marinira najmanje 20 minuta.

Korak 3

U multipraktik dodati luk, bijeli luk, đumbir i 120 ml vode. Izmiksati.

Korak 4

U dubokoj tavi otopiti maslac.

Korak 5

Dodati piletinu i pržiti dok ne poprimi boju sa svih strana.

Korak 6

Piletinu izvaditi na tanjir i ostaviti po strani, a u tavu dodati smjesu s lukom.

Korak 7

Kuhati uz povremeno miješanje dok sva tečnost ne ispari.

Korak 8

Zatim dodati preostalu so, kumin, kurkumu i paradajz pastu. Izmiješati i kuhati oko 1 minute.

Korak 9

Dodati piletinu, grčki jogut i prostalu vodu. Izmiješati.

Korak 10

Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati poklopljeno 20 minuta.

Korak 11

Skinuti poklopac, dodati garam masalu i vrhnje. Izmiješati i kuhati još 5-10 minuta ili dok ne bude dovoljno gusto.

Korak 12

Poslužiti s rižom.

Pogledajte još