- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano
-
Priprema5 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba2
Recite zbogom suhom pilećem fileu uz ovaj recept za pileći file iz friteze na vrući zrak. Ako isprobate recept, voljeli bismo znati kako je ispala vaša piletina u komentaru ispod.
Sastojci
Koraci
U manju zdjelu dodajte so, dimljenu slatku papriku, bijeli luk u prahu i biber. Izmiješajte.
Stavite komad pilećeg filea između dva lista papira za pečenje. Upotrijebite čekić ili oklagiju da izravnjate i stanjite piletinu.
Pileći file pouljite maslinovim uljem i pospite mješavinom začina sa obje strane.
Fritezu na vrući zrak nije potrebno prethodno zagrijavati. Prethodno zagrijavanje može dovesti do toga da se vanjska strana skuha brže nego iznutra.
Pileći file ubacite u korpicu od friteze i pecite glatkom stranom okrenutom prema dolje 7 minuta na 190°C, a zatim okrenite i pecite još 3 minute, ili dok ne dostigne unutrašnju temperaturi od 70°C.
Izvadite na tanjir i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Poslužite uz omiljene priloge.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još recepata iz friteze na vrući zrak i ne zaboravite ostaviti komentar i podijeliti recept sa svojim prijateljima.
Pileći file iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
U manju zdjelu dodajte so, dimljenu slatku papriku, bijeli luk u prahu i biber. Izmiješajte.
Stavite komad pilećeg filea između dva lista papira za pečenje. Upotrijebite čekić ili oklagiju da izravnjate i stanjite piletinu.
Pileći file pouljite maslinovim uljem i pospite mješavinom začina sa obje strane.
Fritezu na vrući zrak nije potrebno prethodno zagrijavati. Prethodno zagrijavanje može dovesti do toga da se vanjska strana skuha brže nego iznutra.
Pileći file ubacite u korpicu od friteze i pecite glatkom stranom okrenutom prema dolje 7 minuta na 190°C, a zatim okrenite i pecite još 3 minute, ili dok ne dostigne unutrašnju temperaturi od 70°C.
Izvadite na tanjir i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Poslužite uz omiljene priloge.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još recepata iz friteze na vrući zrak i ne zaboravite ostaviti komentar i podijeliti recept sa svojim prijateljima.
Ocijeni