-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
U manju zdjelu dodati so, papriku i bijeli luk u granulama. Izmiješati.
Začiniti pileći file.
Maslinovo ulje zagrijati u dubokoj tavi.
Dodati pileći file.
Pržiti s jedne strane 2-3 minute, okrenuti i pržiti još 2-3 minute.
Smanjiti temperaturu i dodati vodu.
Poklopiti i kuhati 10 - 15 minuta.
Unutrašnja temperatura pilećeg filea treba biti oko 75°C.
Prebaciti file na tanjir, pokriti aluminijskom folijom i ostaviti da odmori 5-10 minuta.
Izrezati i poslužiti.
Pileći file iz tave
Sastojci
Follow The Directions
U manju zdjelu dodati so, papriku i bijeli luk u granulama. Izmiješati.
Začiniti pileći file.
Maslinovo ulje zagrijati u dubokoj tavi.
Dodati pileći file.
Pržiti s jedne strane 2-3 minute, okrenuti i pržiti još 2-3 minute.
Smanjiti temperaturu i dodati vodu.
Poklopiti i kuhati 10 - 15 minuta.
Unutrašnja temperatura pilećeg filea treba biti oko 75°C.
Prebaciti file na tanjir, pokriti aluminijskom folijom i ostaviti da odmori 5-10 minuta.
Izrezati i poslužiti.