
-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Pileći file sa salatom od paradajza i peršuna je lagan, svjež i savršeno izbalansiran obrok koji odiše mediteranskom jednostavnošću. Piletina marinirana u limunu, maslinovom ulju i začinima dobija sočnost i blagu aromu, dok svježi paradajz i peršun donose eksploziju okusa i svježine.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, bijeli luk u prahu, aleva papriku, so, biber. Izmiješajte. Dodajte pileći file i umasirajte marinadu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira u frižideru najmanje 2h.
Pileći file ispecite na roštilju ili tavi.
U zdjelu dodajte isjeckani paradajz, peršun i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Po želji dodajte bibera i soli. Izmiješajte.
Pileći file poslužite sa salatom od paradajza i peršuna.
Pileći file sa salatom od paradajza i peršuna
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, bijeli luk u prahu, aleva papriku, so, biber. Izmiješajte. Dodajte pileći file i umasirajte marinadu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira u frižideru najmanje 2h.
Pileći file ispecite na roštilju ili tavi.
U zdjelu dodajte isjeckani paradajz, peršun i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Po želji dodajte bibera i soli. Izmiješajte.
Pileći file poslužite sa salatom od paradajza i peršuna.

