
-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Pileći file sa umakom od narandže je savršena kombinacija laganog mesa i osvježavajuće slatko-kiselog umaka koji budi sva čula. Svježe cijeđeni sok od narandže, med i blaga nota đumbira stvaraju sos pretvaraju jednostavan obrok u pravo malo gastro zadovoljstvo.
Ovo je idealan recept kada želiš nešto brzo, ali posebno — ručak koji miriše na mediteran, a pravi se bez komplikacija. Poslužen uz rižu, ovaj obrok daje balans energije, proteina i topline domaće kuhinje.
Sastojci
Koraci
Pileći file dobro istucite tučkom za meso.
U grill tavi zagrijte malo ulja i ispržite piletinu.
U manju šerpu dodajte sok od narandže, smeđi šećer, med i djumbir i stavite na kolo. U zdjelicu dodajte gustin sa vodom i dobro izmješajte, a zatim dodajte u provreli sok. Kuhajte oko 2 minute uz stalno miješanje.
Pileći file poslužite sa rižom i prelijte umakom od narandže. Prijatno!
Pileći file sa umakom od narandže
Sastojci
Follow The Directions
Pileći file dobro istucite tučkom za meso.
U grill tavi zagrijte malo ulja i ispržite piletinu.
U manju šerpu dodajte sok od narandže, smeđi šećer, med i djumbir i stavite na kolo. U zdjelicu dodajte gustin sa vodom i dobro izmješajte, a zatim dodajte u provreli sok. Kuhajte oko 2 minute uz stalno miješanje.
Pileći file poslužite sa rižom i prelijte umakom od narandže. Prijatno!

