Pileći file sa umakom od narandže

Pileći file sa umakom od narandže
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Pileći file sa umakom od narandže je savršena kombinacija laganog mesa i osvježavajuće slatko-kiselog umaka koji budi sva čula. Svježe cijeđeni sok od narandže, med i blaga nota đumbira stvaraju sos pretvaraju jednostavan obrok u pravo malo gastro zadovoljstvo.

Ovo je idealan recept kada želiš nešto brzo, ali posebno — ručak koji miriše na mediteran, a pravi se bez komplikacija. Poslužen uz rižu, ovaj obrok daje balans energije, proteina i topline domaće kuhinje.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pileći file dobro istucite tučkom za meso.

Korak 2

U grill tavi zagrijte malo ulja i ispržite piletinu.

Korak 3

U manju šerpu dodajte sok od narandže, smeđi šećer, med i djumbir i stavite na kolo. U zdjelicu dodajte gustin sa vodom i dobro izmješajte, a zatim dodajte u provreli sok. Kuhajte oko 2 minute uz stalno miješanje.

Korak 4

Pileći file poslužite sa rižom i prelijte umakom od narandže. Prijatno!

Pogledajte još