-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Pileći file prepolovite tako da dobijete 4 porcije.
Piletinu začinite biberom i soli.
Jogurt i krušne mrvice stavite u zasebne posude.
Piletinu premazati prvo jogurtom, a zatim uvaljati u krušne mrvice.
Zagrijte veliku duboku tavu, na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte polovinu maslaca i pecite piletinu sa jedne strane oko 5 minuta ili dok ne porumeni.
Dodajte preostali maslac, okrenite piletinu i pecite još 5 minuta ili dok ne porumeni i s druge strane.
Izvadite piletinu i ostavite sa strane, a u tavu dodajte pileći temeljac.
Nakon što zavri dodajte krem sir, vrhnje za kuhanje i paradajz. Kuhajte oko 1 minute.
Zatim dodajte parmezan i kuhajte miješajući dok se ne otopi.
Vratite piletinu nazad u tavu i pospite listovima svježeg bosiljka.
Poslužite samostalno ili uz kuhano povrće, tjesteninu ili rižu.
Pileći file u umaku od paradajza i bosiljka
Sastojci
Follow The Directions
Pileći file prepolovite tako da dobijete 4 porcije.
Piletinu začinite biberom i soli.
Jogurt i krušne mrvice stavite u zasebne posude.
Piletinu premazati prvo jogurtom, a zatim uvaljati u krušne mrvice.
Zagrijte veliku duboku tavu, na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte polovinu maslaca i pecite piletinu sa jedne strane oko 5 minuta ili dok ne porumeni.
Dodajte preostali maslac, okrenite piletinu i pecite još 5 minuta ili dok ne porumeni i s druge strane.
Izvadite piletinu i ostavite sa strane, a u tavu dodajte pileći temeljac.
Nakon što zavri dodajte krem sir, vrhnje za kuhanje i paradajz. Kuhajte oko 1 minute.
Zatim dodajte parmezan i kuhajte miješajući dok se ne otopi.
Vratite piletinu nazad u tavu i pospite listovima svježeg bosiljka.
Poslužite samostalno ili uz kuhano povrće, tjesteninu ili rižu.
Ocijeni