Pileći file u umaku od paradajza i bosiljka

Pileći file u umaku od paradajza i bosiljka
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pileći file prepolovite tako da dobijete 4 porcije.

Korak 2

Piletinu začinite biberom i soli.

Korak 3

Jogurt i krušne mrvice stavite u zasebne posude.

Korak 4

Piletinu premazati prvo jogurtom, a zatim uvaljati u krušne mrvice.

Korak 5

Zagrijte veliku duboku tavu, na srednje jakoj temperaturi.

Korak 6

Dodajte polovinu maslaca i pecite piletinu sa jedne strane oko 5 minuta ili dok ne porumeni.

Korak 7

Dodajte preostali maslac, okrenite piletinu i pecite još 5 minuta ili dok ne porumeni i s druge strane.

Korak 8

Izvadite piletinu i ostavite sa strane, a u tavu dodajte pileći temeljac.

Korak 9

Nakon što zavri dodajte krem sir, vrhnje za kuhanje i paradajz. Kuhajte oko 1 minute.

Korak 10

Zatim dodajte parmezan i kuhajte miješajući dok se ne otopi.

Korak 11

Vratite piletinu nazad u tavu i pospite listovima svježeg bosiljka.

Korak 12

Poslužite samostalno ili uz kuhano povrće, tjesteninu ili rižu.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!