Pileći karabatak s rižom i salatom

Pileći karabatak s rižom i salatom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Marinada: U zdjelu dodati maslinovo ulje, bijeli luk, 2 kašike soka od limuna, kumin, kurkumu, origano, 1 kašiku soli i biber. Izmiješati.

Korak 2

Dodati karabatke, izmiješati i ostaviti da se mariniraju najmanje 1h.

Korak 3

Umak: U zdjelu dodati grčki jogurt, 4 kašike soka od limuna i 1/4 male kašike soli. Izmiješati.

Korak 4

Zagrijati tavu. Peći piletinu uz povremeno okretanje, dok ne dostigne unutrašnju temperaturu od 75°C.

Korak 5

Skinuti s vatre.

Korak 6

Izrezati na trakice, vratiti nazad u tavu i peći još 2-3 minute.

Korak 7

Poslužiti s rižom, zelenom salatom, pikolo paradajzom i umakom od jogurta.

Pogledajte još