-
Priprema10 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Marinada: U zdjelu dodati maslinovo ulje, bijeli luk, 2 kašike soka od limuna, kumin, kurkumu, origano, 1 kašiku soli i biber. Izmiješati.
Dodati karabatke, izmiješati i ostaviti da se mariniraju najmanje 1h.
Umak: U zdjelu dodati grčki jogurt, 4 kašike soka od limuna i 1/4 male kašike soli. Izmiješati.
Zagrijati tavu. Peći piletinu uz povremeno okretanje, dok ne dostigne unutrašnju temperaturu od 75°C.
Skinuti s vatre.
Izrezati na trakice, vratiti nazad u tavu i peći još 2-3 minute.
Poslužiti s rižom, zelenom salatom, pikolo paradajzom i umakom od jogurta.
Pileći karabatak s rižom i salatom
Sastojci
Follow The Directions
Marinada: U zdjelu dodati maslinovo ulje, bijeli luk, 2 kašike soka od limuna, kumin, kurkumu, origano, 1 kašiku soli i biber. Izmiješati.
Dodati karabatke, izmiješati i ostaviti da se mariniraju najmanje 1h.
Umak: U zdjelu dodati grčki jogurt, 4 kašike soka od limuna i 1/4 male kašike soli. Izmiješati.
Zagrijati tavu. Peći piletinu uz povremeno okretanje, dok ne dostigne unutrašnju temperaturu od 75°C.
Skinuti s vatre.
Izrezati na trakice, vratiti nazad u tavu i peći još 2-3 minute.
Poslužiti s rižom, zelenom salatom, pikolo paradajzom i umakom od jogurta.