-
Priprema20 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Piletinu začiniti biberom i soli.
U tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati piletinu.
Pržiti 6-8 minuta ili dok ne počne da poprima zlatnu boju.
Piletinu izvaditi i ostaviti po strani, a u istu tavu dodati maslac.
Kada se maslac otopi dodati luk i mrkvu. Pržiti na laganoj vatri 4-5 minuta.
Zatim dodati bijeli luk i kumin. Pržiti još 30 sekundi.
Vratiti piletinu nazad u tavu.
Dodati i rižu. Izmiješati.
Dodati pileći temeljac.
Nakon što dodate pileći temeljac, više ne miješati.
Poklopiti i kuhati na laganoj vatri 20 minuta.
Po želji posuti svježim začinskim biljem i poslužiti.
Pileći pilaf
Sastojci
Follow The Directions
Piletinu začiniti biberom i soli.
U tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati piletinu.
Pržiti 6-8 minuta ili dok ne počne da poprima zlatnu boju.
Piletinu izvaditi i ostaviti po strani, a u istu tavu dodati maslac.
Kada se maslac otopi dodati luk i mrkvu. Pržiti na laganoj vatri 4-5 minuta.
Zatim dodati bijeli luk i kumin. Pržiti još 30 sekundi.
Vratiti piletinu nazad u tavu.
Dodati i rižu. Izmiješati.
Dodati pileći temeljac.
Nakon što dodate pileći temeljac, više ne miješati.
Poklopiti i kuhati na laganoj vatri 20 minuta.
Po želji posuti svježim začinskim biljem i poslužiti.