-
Priprema20 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Marinada: U zdjelu dodati maslinovo ulje, grčki jogurt, paradajz pastu, papriku, kumin, sumak, 1 malu kašiku soli i 1/4 male kašike bibera. Izmiješati.
Dodati pileći file. Izmiješati i ostaviti da se marinira najmanje 4h ili preko noći.
Marinirani pileći file nanizati na štapiće za ražnjiće.
Salata: U zdjelu dodati paradajz, krastavac, luk, iscijeđenu limetu, peršun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1/2 male kašike soli i 1/4 male kašike bibera. Izmiješati.
Zagrijati roštilj ili grill tavu. Po potrebi nauljiti. Peći pileće ražnjiće sa svake strane oko 2-3 minute.
Pileće ražnjiće poslužiti sa salatom.
Pileći ražnjići
Sastojci
Follow The Directions
Marinada: U zdjelu dodati maslinovo ulje, grčki jogurt, paradajz pastu, papriku, kumin, sumak, 1 malu kašiku soli i 1/4 male kašike bibera. Izmiješati.
Dodati pileći file. Izmiješati i ostaviti da se marinira najmanje 4h ili preko noći.
Marinirani pileći file nanizati na štapiće za ražnjiće.
Salata: U zdjelu dodati paradajz, krastavac, luk, iscijeđenu limetu, peršun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1/2 male kašike soli i 1/4 male kašike bibera. Izmiješati.
Zagrijati roštilj ili grill tavu. Po potrebi nauljiti. Peći pileće ražnjiće sa svake strane oko 2-3 minute.
Pileće ražnjiće poslužiti sa salatom.