Pileći ražnjići s krompirom iz pećnice

Pileći ražnjići s krompirom iz pećnice recept
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Tražite recept za jednostavnu i ukusnu večeru sa piletinom? Na pravom ste mjestu, ne morate tražiti dalje. Piletina u marinadi od majoneze, kopra, peršuna, paprike i krompir sa istim začinima. Koristite papir za pečenje kako biste sebi olakšali pripremu, kuhanje i čišćenje, tako da ćete imati više vremena za svoju porodicu. Ovaj nevjerovatni recept će sigurno postati omiljeni i u vašoj kući.

Korak 1

Marinada: U zdjelu dodati 80 g majoneze, 1 iscijeđeni limun, 1 malu kašiku soli, 1/2 male kašike bijelog luka u granulama, 1/2 male kašike paprike, 1/4 male kašike bibera, 1 malu kašika kopra i 1 malu kašika peršuna. Izmiješati.

Korak 2

Zatim dodati piletinu i izmiješati. Pokriti plastičnom folijom i ostavite u frižider da se marinira najmanje 30 minuta.

Korak 3

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 4

Tepsiju 30 x 39 obložiti papirom za pečenje.

Korak 5

Krompir: U zdjelu dodati krompir, maslinovo ulje, 1 malu kašiku soli, 1/4 male kašike bibera, 1/2 male kašike bijelog luka u granulama, 1/2 male kašike paprike, 1 malu kašika kopra i 1 malu kašika peršuna. Izmiješati.

Korak 6

Krompir rasporediti na jednu polovinu tepsije.

Korak 7

Izvadite piletinu iz frižidera, nabosti na štapiće za ražnjiće. Redajte ražnjiće na pripremljenu tepsiju, naspram krompira.

Korak 8

Dio tepsije u kojem se nalazi krompir, pokriti aluminijskom folijom, to će pomoći krompiru da se brže ispeče.

Korak 9

Pecite oko 25 minuta, a po potrebi i duže, dok se krompir ne ispeče. Zatim skinite foliju i pecite još 5 - 10 minuta, dok krompir ne porumeni.

Korak 10

Umak: U zdjelu dodati 80 g majoneze, pavlaku, 1/2 iscijeđenog limuna, 1/2 male kašike kopra, 1/2 male kašike peršuna i vlasac. Izmiješati i poslužiti s pilećim ražnjićima i krompirom. Prijatno!

Pogledajte još