Pileći ražnjići

Pileći ražnjići recept
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    10 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Korak 1

Marinada: U zdjelu dodati maslinovo ulje, grčki jogurt, paradajz pastu, papriku, kumin, sumak, 1 malu kašiku soli i 1/4 male kašike bibera. Izmiješati.
Dodati pileći file. Izmiješati i ostaviti da se marinira najmanje 4h ili preko noći.
Marinirani pileći file nanizati na štapiće za ražnjiće.

Korak 2

Salata: U zdjelu dodati paradajz, krastavac, luk, iscijeđenu limetu, peršun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1/2 male kašike soli i 1/4 male kašike bibera. Izmiješati.

Korak 3

Zagrijati roštilj ili grill tavu. Po potrebi nauljiti. Peći pileće ražnjiće sa svake strane oko 2-3 minute.

Korak 4
Pileći ražnjići

Pileće ražnjiće poslužiti sa salatom.

Pogledajte još