Piletina s indijskim orahom

Piletina s indijeskim orahom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Kremasto i ukusno. Ukoliko volite indijsku kuhinju, onda će vas ovaj recept oduševiti.

Korak 1

Marinada: U zdjelu dodati piletinu, bijeli luk, 1 malu kašiku chillija u prahu, 1/2 male kašike kumina, 1 malu kašiku garam masale, sok od limuna i jogurt. Izmiješati.

Korak 2

Pokriti plastičnom folijom i ostaviti u frižider da se marinira 20-30 minuta.

Korak 3

U dubokoj tavi zagrijati 6 kašika suncokretovog ulja. Dodati piletinu. Pržiti 5-6 minuta, ili dok piletina ne dobije boju sa svih strana, izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.

Korak 4

Umak: U istu tavu dodati maslac. Kada se maslac otopi dodati luk. Pržiti 4-5 minuta.

Korak 5

Zatim dodati paradajz, indijski orah, 1 malu kašiku garam masale, 1 malu kašiku chillija u prahu, 1/4 male kašike kumina i vodu.

Korak 6

Nakon što zavri kuhati na niskoj temperaturi 15-20 minuta.

Korak 7

Dobijeni umak izmiješati uz pomoć štapnog miksera ili blendera.

Korak 8

Prebaciti piletinu u umak. Dodati i vrhnje za kuhanje. Izmiješati.

Korak 9

Kuhati još 5-6 minuta.

Korak 10

Poslužiti uz naan ili rižu.

Pogledajte još