-
Priprema20 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Kremasto i ukusno. Ukoliko volite indijsku kuhinju, onda će vas ovaj recept oduševiti.
Marinada: U zdjelu dodati piletinu, bijeli luk, 1 malu kašiku chillija u prahu, 1/2 male kašike kumina, 1 malu kašiku garam masale, sok od limuna i jogurt. Izmiješati.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti u frižider da se marinira 20-30 minuta.
U dubokoj tavi zagrijati 6 kašika suncokretovog ulja. Dodati piletinu. Pržiti 5-6 minuta, ili dok piletina ne dobije boju sa svih strana, izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
Umak: U istu tavu dodati maslac. Kada se maslac otopi dodati luk. Pržiti 4-5 minuta.
Zatim dodati paradajz, indijski orah, 1 malu kašiku garam masale, 1 malu kašiku chillija u prahu, 1/4 male kašike kumina i vodu.
Nakon što zavri kuhati na niskoj temperaturi 15-20 minuta.
Dobijeni umak izmiješati uz pomoć štapnog miksera ili blendera.
Prebaciti piletinu u umak. Dodati i vrhnje za kuhanje. Izmiješati.
Kuhati još 5-6 minuta.
Poslužiti uz naan ili rižu.
Piletina s indijskim orahom
Sastojci
Follow The Directions
Kremasto i ukusno. Ukoliko volite indijsku kuhinju, onda će vas ovaj recept oduševiti.
Marinada: U zdjelu dodati piletinu, bijeli luk, 1 malu kašiku chillija u prahu, 1/2 male kašike kumina, 1 malu kašiku garam masale, sok od limuna i jogurt. Izmiješati.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti u frižider da se marinira 20-30 minuta.
U dubokoj tavi zagrijati 6 kašika suncokretovog ulja. Dodati piletinu. Pržiti 5-6 minuta, ili dok piletina ne dobije boju sa svih strana, izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
Umak: U istu tavu dodati maslac. Kada se maslac otopi dodati luk. Pržiti 4-5 minuta.
Zatim dodati paradajz, indijski orah, 1 malu kašiku garam masale, 1 malu kašiku chillija u prahu, 1/4 male kašike kumina i vodu.
Nakon što zavri kuhati na niskoj temperaturi 15-20 minuta.
Dobijeni umak izmiješati uz pomoć štapnog miksera ili blendera.
Prebaciti piletinu u umak. Dodati i vrhnje za kuhanje. Izmiješati.
Kuhati još 5-6 minuta.
Poslužiti uz naan ili rižu.