Piletina sa biberom i limunom

Piletina sa biberom i limunom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    10 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte brašno, biber i so. Izmiješajte.

Korak 2

Pospite ravnomjerno po pilećem fileu, sa obje strane, pritiskajući rukama.

Korak 3

U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj temperaturi.

Korak 4

Dodajte pileći file.

Korak 5

Pržite sa jedne strane 3-4 minute, zatim okrenite i pržite još 3-4 minute.

Korak 6

Izvadite piletinu na tanjir i ostavite sa strane.

Korak 7

U istu tavu dodajte maslac i bijeli luk. Dinstajte 30 sekundi, a zatim dodajte sok od limuna i pileći temeljac. Kuhajte 1-2 minute.

Korak 8

Vratite piletinu nazad u tavu i uz pomoć kašike, prelijte sos preko piletine. Dodajte koricu limuna i poslužite. Prijatno!

Pogledajte još