Piletina u umaku od indijskog oraha

Piletina u umaku od indijskog oraha
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte grčki jogurt, sok od limuna, 1 malu kašiku đumbira, 3 čehna bijelog luka isjeckana, 1 malu kašiku chillija, 1 malu kašiku garam masale, kurkumu i so. Izmiješajte.

Korak 2

Dodajte piletinu i dobro izmiješajte.

Korak 3

Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižider na sat vremema ili preko noći.

Korak 4

U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje.

Korak 5

Dodajte mariniranu piletinu i pržite na srednje jakoj temperaturi 5-6 minuta, a zatim je prebacite u posebnu posudu.

Korak 6

U istu tavu dodajte luk i dinstajte 3-4 minute ili dok ne omekša.

Korak 7

Dodajte 1 kašiku đumbira isjeckanog, 3 čehna bijelog luka isjeckana, 1 malu kašiku chillija, 1 malu kašiku garam masale i kumin. Kuhajte još koju minutu. Zatim dodajte indijske orahe, paradajz i vodu. Izmiješajte, nakon što zavri smanjite temperaturu i kuhajte oko 5 minuta.

Korak 8

Umak prebacite u blender i miksajte 1 minutu, dok umak ne postane kremast.

Korak 9

Ulijte umak nazad u tavu i dodajte mu maslac i vrhnje za kuhanje.

Korak 10

Vratite piletinu nazad u tavu i nakon što zavri kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 5 minuta.

Korak 11

Uživajte u piletini samostalno ili je poslužite uz rižu.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!