-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte grčki jogurt, sok od limuna, 1 malu kašiku đumbira, 3 čehna bijelog luka isjeckana, 1 malu kašiku chillija, 1 malu kašiku garam masale, kurkumu i so. Izmiješajte.
Dodajte piletinu i dobro izmiješajte.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižider na sat vremema ili preko noći.
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte mariniranu piletinu i pržite na srednje jakoj temperaturi 5-6 minuta, a zatim je prebacite u posebnu posudu.
U istu tavu dodajte luk i dinstajte 3-4 minute ili dok ne omekša.
Dodajte 1 kašiku đumbira isjeckanog, 3 čehna bijelog luka isjeckana, 1 malu kašiku chillija, 1 malu kašiku garam masale i kumin. Kuhajte još koju minutu. Zatim dodajte indijske orahe, paradajz i vodu. Izmiješajte, nakon što zavri smanjite temperaturu i kuhajte oko 5 minuta.
Umak prebacite u blender i miksajte 1 minutu, dok umak ne postane kremast.
Ulijte umak nazad u tavu i dodajte mu maslac i vrhnje za kuhanje.
Vratite piletinu nazad u tavu i nakon što zavri kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 5 minuta.
Uživajte u piletini samostalno ili je poslužite uz rižu.
Piletina u umaku od indijskog oraha
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte grčki jogurt, sok od limuna, 1 malu kašiku đumbira, 3 čehna bijelog luka isjeckana, 1 malu kašiku chillija, 1 malu kašiku garam masale, kurkumu i so. Izmiješajte.
Dodajte piletinu i dobro izmiješajte.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižider na sat vremema ili preko noći.
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte mariniranu piletinu i pržite na srednje jakoj temperaturi 5-6 minuta, a zatim je prebacite u posebnu posudu.
U istu tavu dodajte luk i dinstajte 3-4 minute ili dok ne omekša.
Dodajte 1 kašiku đumbira isjeckanog, 3 čehna bijelog luka isjeckana, 1 malu kašiku chillija, 1 malu kašiku garam masale i kumin. Kuhajte još koju minutu. Zatim dodajte indijske orahe, paradajz i vodu. Izmiješajte, nakon što zavri smanjite temperaturu i kuhajte oko 5 minuta.
Umak prebacite u blender i miksajte 1 minutu, dok umak ne postane kremast.
Ulijte umak nazad u tavu i dodajte mu maslac i vrhnje za kuhanje.
Vratite piletinu nazad u tavu i nakon što zavri kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 5 minuta.
Uživajte u piletini samostalno ili je poslužite uz rižu.
Ocijeni