-
Priprema20 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba10
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati vodu, šećer i kvasac. Izmiješati.
Sačekati 5-10 minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodati brašno, so i maslinovo ulje.
Miješati dok ne dobijete glatko i elastično tijesto.
Ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1h.
Tijesto prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu.
Podjeliti na 10 jednakih dijelova.
Oblikovati loptice, pokriti i ostaviti da odmore 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Razvaljati svaku lopticu tako da bude dijametra 15 cm.
Redati na plehove obložene papirom za pečenje, pokriti i ostaviti da odmore još 15 minuta.
Peći 5 minuta.
Izvaditi iz pećnice i odmah pokriti kuhinjskom krpom.
Pita – hljeb
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati vodu, šećer i kvasac. Izmiješati.
Sačekati 5-10 minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodati brašno, so i maslinovo ulje.
Miješati dok ne dobijete glatko i elastično tijesto.
Ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1h.
Tijesto prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu.
Podjeliti na 10 jednakih dijelova.
Oblikovati loptice, pokriti i ostaviti da odmore 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Razvaljati svaku lopticu tako da bude dijametra 15 cm.
Redati na plehove obložene papirom za pečenje, pokriti i ostaviti da odmore još 15 minuta.
Peći 5 minuta.
Izvaditi iz pećnice i odmah pokriti kuhinjskom krpom.